مرحبا أحبائي الكرام
سنقدم لكم كيفية اعداد أكلة شعبية تونسية و مشهورة و محبوبة كذلك عند التونسيين
و غالبا يحبها التونسيون في فصل الشتاء و الكثير يحب تناولها في الصباح
هذه الأكلة هي اللبلابي
و هي أكلة حارة و رهيبة
💥💥💥💥💥
👄👄👄👄😋
يلا خلينا نتعرف على المكونات و المقادير
اولا نقوم بتحضير كمية من الحمص المنقوع في الماء ليلة كاملة
علبة تن أو تونة و قطع من الكبار +بيضة +قطع خبز يابس +فصان من الثوم مهروسان +ملعقة كبيرة من زيت الزيتون+ملعقة كبيرة من الكمون +ملعقة صغيرة من الملح+ملعقتان كبيرتان من الهريسة
كيفية التحضير
نقوم بتنقية الحمص و نغسله ثم نضعه في طنجرة مع لتر و نصف من الماء ثم ندعه يغلي لمدة ساعة و نصف ثم نضيف قليلا من الملح
ثم نأخذ أنية و نفتت الخبز البائت و نفرغ فوقه الماء و الحمص المغلي
نضيف الكمون و الهريسة و الكبار و الثوم
ثم نضع كذلك زيت الزيتون و البيض و نخلط جميع المكونات
و نضيف فوقه كمية بعض من التن ان أردنا
و نتناوله ساخنا
💕💕💕💕
Welcome my generous loved ones
We will give you how to prepare popular and beloved eaters as well as Tunisians
Tunisians often love it in winter and a lot like to eat it in the morning.
This food is LABLABI
👌👌👌👌
😊😊😊😊
We know the ingredients and quantities.
First, we prepare a whole night's worth of chickpeas soaked in water.
Can of tin or tuna and pieces of adult + egg + pieces of Ybas bread + saucepan of garlic mashed + tablespoon of olive oil + tablespoon of cumin + teaspoon of salt + 2 tablespoons of mush
How to prepare
We purify the chickpeas and wash them, then put them in a cooker with a liter and a half of water, then let them boil for an hour and a half, and then add a little salt.
Then we take a selfish and crumble the pale bread and empty it over the water and boiling chickpeas.
Add cummins, mush, adults and garlic
Then we also apply olive oil and eggs and mix all the ingredients
And on top of it, we add some tuna if we want.
And we eat it hot.